dimarts, de novembre 16, 2010

MÚSICS DE CRETA: KELLY THOMA

Nascuda a Atenes l'any 1978, va descobrir la seva vocació musical relativament tard. L'any 1995 va començar classes de lira amb el músic Ross Daly.

La meva música té una gran influència de la música cretenca, perquè la tècnica que faig servir basicament és aquesta, també la meva música té una gran influència de la música clàssica turca, la música clàssica índia... faig una mica de tot, perquè això tenia dintre. Ara he acabat el primer cd, de producció pròpia, sota l'etiqueta de Sistron. Ara puc tocar-lo i començar coses noves.

Des de que el Ross va començar a fer una altra música amb la lira cretenca amb cordes simpàtiques, hi ha molta gent que la volgut copiar, però no han entès que primer has de tenir una formació en la música cretenca per després tocar un altre repertori. Si algú ho aconsegueix serà una excepció.

La música de Creta no l'he viscut com altres músics que són d'aquí, per a mi és una cosa que va venir tard, sóc una mica turista al glendi (la festa cretenca). Jo escolto els Protomastores (els primers mestres) a casa amb el mp3, però la música de Creta és més que això, però no sé si podré viure-la igual que una persona d'aquí, m'agrada investigar-la.