diumenge, d’abril 22, 2007

25 de març, diada nacional de Grècia (poble)
Al meu poble (com a tota Grècia), una localitat de 4000 habitants situada al centre de l'illa Creta, aquesta celebració comença amb una missa, amb totes les autoritats locals i tot el poble en pes. Un cop acabada la litúrgia, la celebració es desplaça al monument als patriotes caiguts en defensa, valgui la redundància, de la pàtria, amb una ofrena de tots els col·lectius presents, amb la participació també de tots els alumnes de l'escola i l'institut, que dipositen per cursos una corona de llorer davant del monument. Un cop acabada l'ofrena, tots els escolars desfilen uniformats durant cinc minuts al ritme de la música militar que sona pels altaveus col·locats al llarg del carrer principal. Durant la desfilada, el millor alumne de cada curs té el dret (honor) d'encapçalar el seu grup amb la bandera del país. La jornada es tanca amb una conferència sobre el significat de la diada.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Què passa?

Puff ha dit...

Qui són?

David ha dit...

Hola noi,

No sé el que té el dia 25. 25 de març a Grècia, i 25 d'abril a Itàlia i sobretot a Portugal. Sempre m'ha cridat l'atenció aquest detall.

25 de Abril sempre, fascismo nunca mais!!

Abraço.

naufrag de l'espai sideral ha dit...

Rapaz,

El 25 d'abril de 1707 també van entrar els Borbons per Almansa...

Abraço.

lluis ha dit...

a les argentines també fan aixó els nens a l'escola, els 3 millor son "los abanderados" (lo mejor para el hombre, je!) i cada dia pujen i baixen la bandera cantant l'himne... en fi, penses aixo mateix a catalunya i t'entren arcades i records d'un passat proper